Виконання робут з дезінсекції

Виконання робут з дезінсекції
      Відповідно до доручення першого заступника Миколаївського міського голови від 29.06.2021 № 24-м, а саме П.1 – проведення робіт із здійснення комплексу дезінсекційних заходів в закладах освітньої та соціально-культурної сфери, на об’єктах житлово-комунального господарства, а також на об’єктах підприємств, установ та організацій різних форм власності адміністрація Інгульського району звертається з проханням до відповідальних осіб організувати та виконати комплекс дезінсекційних заходів.
Серед великої різноманітності інфекційних захворювань особливе місце займають хвороби у виникненні та розповсюдженні яких особливу роль відіграють комахи. В останні роки значно збільшилась кількість таких інфекційних хвороб.
      Дезінсекція – комплекс профілактичних та нищівних заходів по знищенню та регулюванню кількості комах та захисту від них. У комплекс дезінсекційних заходів входять профілактичні та знищувальні заходи.
Профілактичні заходи направлені для попередження розповсюдження комах, а саме: своєчасного видалення нечистот та відходів, забезпечення чистоти в приміщеннях та на відкритих територіях населених пунктів, раціональні меліоративні заходи, очищення водойм з стоячими водами від рослинності, стрижка газонів, своєчасне прибирання зон відпочинку, використання захисного одягу, застосування репелентів (речовин для відлякування комах) та ін.
Для знищення комах використовують механічні, фізичні, хімічні та біологічні методи.
При механічних засобах дезінсекції застосовують різного типу пастки, липкий папір.
Фізичні заходи – це сухе та гаряче повітря (наприклад, обробка в дезінфекційних камерах), гаряча вода, низькі температури.
Хімічний метод боротьби з комахами є основним і найбільш поширеним і замикається в застосуванні ядовитих для омах речовин органічного та неорганічного походження.
Біологічний метод дезінсекції передбачає використання природних ворогів комах – птахів, риб, бактерій та грибів.
Відповідно до санітарних норм, дезінсекцію необхідно проводити на об’єктах громадського харчування, на підприємствах, діяльність яких пов’язана з виготовленням, зберіганням, переробкою харчових продуктів, в лікарняно-профілактичних закладах, в учбових закладах, дитячих дошкільних закладах, готелях, гуртожитках та інших категоріях об’єктів приватної та державної власності.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.