Всесвітній день охорони праці

Всесвітній день охорони праці
Всесвітній день охорони праці, який відзначається 28 квітня, в цьому році проходить під девізом: ПЕРЕТБАЧАТИ, ГОТУВАТИСЯ ТА РЕАГУВАТИ НА КРИЗУ – ІНВЕСТИЦІЇ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ.
З 2020 року весь світ охопила пандемія раніше невідомого інфекційного захворювання COVID-19, який негативно вплинув на життя цілої планети. Тому, як ніколи постало питання турботи про своє здоров’я та життя.
Чим коронавірус відрізняється від грипу❓
Тривалість інкубаційного періоду при грипі менше (1-3 дні), ніж у зараженого коронавірусом (5-6 днів). Термін появи симптомів COVID-19 може варіюватися від 1 до 14 діб після інфікування.
На відміну від грипу, COVID-19 характеризується більш високими показниками смертності (3-4% при коронавірусі та 0,1% при грипі). Частка тяжкого перебігу захворювання також вище серед заражених COVID-19.
Репродуктивне число осіб, яких може заразити інфікований коронавірусом становить 2-2,5, що вище, ніж при грипі.
У групу ризику при коронавірусі входять люди похилого віку, які страждають хронічними захворюваннями. Вірус грипу більш небезпечний для дітей. За попередніми даними ВООЗ, діти менш схильні до інфікування COVID-19, часто переносять хворобу безсимптомно.
Профілактика захворювання на COVID-19
• проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів у приміщеннях;
• не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;
• виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб з ознаками гострого респіраторного захворювання (в разі виявлення такої особи, вжити заходів для ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про випадок відповідний заклад охорони здоров’я);
• обмежити масові заходи в закритих приміщеннях;
• забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил
особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо);
• проводити регулярну обробку рук спиртовмісним засобом та/або мити їх з милом;
• дотримуватися правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком або мийте їх водою з милом);
• користуватися одноразовими масками при необхідності, проводити їх заміну, як тільки вони стануть вологими чи забрудняться.
Наголошуємо❗ – турбуватися про своє здоров’я необхідно незалежно від соціальних умов та життєвих обставин, тому що здоров’я – безцінний капітал не тільки окремої людини, але й народу, нації, держави.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.