«ПЕРШИЙ І КРАЩИЙ УРБАН-ПАРК В МИКОЛАЄВІ»…

«ПЕРШИЙ І КРАЩИЙ УРБАН-ПАРК В МИКОЛАЄВІ»…
«ПЕРШИЙ І КРАЩИЙ УРБАН-ПАРК В МИКОЛАЄВІ»…
…з’явиться на території Інгульського району. І перші кроки у цьому напрямку вже зроблено. Занедбаний сквер на Херсонському шосе, на який довго «облизувались» місцеві комерсанти, бажаючи «втулити» сюди черговий торговельний центр, вдалось зберегти та вдихнути у нього нове життя. Першим за відродження зеленої зони та створення на ній сучасної території для активного відпочинку дітей та молоді, ще кілька років тому, почав боротись, на жаль нині вже покійний, відомий миколаївський фотограф, учасник АТО Денис Сісін. Добру ідею підтримав Євген Корольков, який проживає у цьому мікрорайоні і також докладає чимало зусиль для його розвитку. А далі до хлопців долучилась ініціативна група небайдужих миколаївців, які прагнуть зробити рідне місто кращим. За проектом громадського бюджету у сквері був збудований сучасний скейт-парк. А вже незабаром «глуху» стіну гаражного кооперативу, яка проходить повз сквер вздовж трамвайних колій, прикрасить масштабний мурал. До його створення долучилась адміністрація Інгульського району та профінансувала підготовчі роботи, вивезення сміття з очищеної території, придбання фарби, компресорів тощо.
«Це – розвиток Миколаєва. Розвиток нашого району. Тож ми не могли залишитись осторонь. Прекрасна ідея небайдужих миколаївців, справжніх патріотів рідного міста, має бути втілена в життя. І ми зробимо все можливе, щоби проект розвитку скверу на Херсонському шосе був реалізований повною мірою. А на сьогодні доведемо до логічного завершення створення муралу», – зазначає голова адміністрації Інгульського району Ганна Ременнікова.
Долучились до процесу і депутати міської ради. Максим Коваленко з минулого року опікується розвитком скверу. Переконаний, що саме об’єднаними зусиллями вдасться реалізувати наймасштабніші проєкти: «Тільки разом. Інакше ніяк. А оскільки Інгульська адміністрація та Департамент ЖКГ, через об’єктивні бюрократичні причини не всі статті витрат могли взяти на себе, то я вкладав і особисті кошти, щоб процес не зупинявся. Це класне започаткування і його потрібно всебічно підтримувати».
Євген Корольков називає себе «драйвером» цього проєкту. Він продовжує роботу, яку вони розпочинали разом з Денисом Сісіним та вірить, що на місці скверу вдасться створити сучасний об’єкт для активного дозвілля, який стане візитівкою Інгульського району: «Це буде перший і кращий у Миколаєві урбан-парк. Концепція вже готова. На сьогодні ми її вдосконалюємо, щоби створити максимально продуману та зручну територію для активного відпочинку дітей та молоді. А поки що перетворюємо похмуру цегляну стіну в мурал-життєпис скверу на Херсонському шосе. Адже в малюнку буде зображена непроста доля цієї зеленої зони – її смерть та відродження. Її перспективи», – з захопленням ділиться Євген масштабними планами.
На жаль, молоді миколаївські муралісти не змогли самотужки реалізувати цей проект. Шістсот квадратних метрів малюнку – це неабиякий обсяг робіт. Тож ініціатори проєкту знайшли художника в Одесі. Антон – білорус, який зараз живе та працює в Україні. Запрошення до роботи побачив у соціальній мережі і одразу погодився: « Це – виклик. Серйозний масштаб. А я люблю виклики. І дуже сподобалась концепція. Тож з задоволенням приїхав до Миколаєва і починаю працювати».
Втім, працюватиме Антон не самотужки. Йому допоможуть троє миколаївських художників, тож, можливо вже за тиждень, або ж трохи більше, відвідувачі скверу на Херсонському шосе побачать його ще більш оновленим.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.