Конкурс художнього слова #Моєвітанняветеранам

Конкурс художнього слова #Моєвітанняветеранам
Щороку, навесні, адміністрація Інгульського району проводить серед учнів загальноосвітніх шкіл конкурс художнього слова #Моєвітанняветеранам , присвячений Дню визволення Миколаєва від нацистських загарбників. Цьогоріч, через карантинні обмеження, конкурс відбувався онлайн. Але це не завадило школярам активно долучатись до участі в ньому. 26 березня конкурсна комісія, з понад сорока учасників, визначила чотирьох переможців і сьогодні вони були запрошені до адміністрації Інгульського району для нагородження.
“Я вважаю, щи ми робимо потрібну і важливу справу. Діти повинні пам’ятати знаменні дати рідного міста та героїв, які віддали своє життя, визволяючи Миколаїв від окупантів. Це наша історія. Героїчна історія. І юні миколаївці повинні її знати та шанувати”, – зазначив перший заступник голови Інгульської адміністрації Антон Ужва, який привітав переможців конкурсу
та вручив їм пам’ятні подарунки.
Кращими з кращих у творчому змаганні стали Ярослав Кулик – учень ЗОШ №27 – з віршем Дмитра Кременя “Крилата пам’ять вогню”; Євгенія Чумаренко – учениця ЗОШ №11 – з поезією Ліни Костенко “Мій перший вірш, написаний в окопі”; Анна Черненко – учениця ЗОШ №50 – з піснею Володимира Дороша “Калина” та Валерія Богданович – учениця ЗОШ №29 – з авторським віршем “Моє вітання ветеранам”. На жаль, Валерія Богданович не змогла відвідати урочистий захід, тож подарунок за неї отримувала неймовірно зворушена мама.
Переможці конкурсу розповіли, що про його оголошення дізнавались від вчителів та батьків, і жодної миті не сумнівались брати, чи не брати в ньому участь. Адже, попри юний вік, добре розуміють, що пам’ять про часи воєнного лихоліття та героїв другої світової війни повинна жити. І своєю участю у конкурсі вони допомагають цю пам’ять берегти.
Тож конкурсу #Моєвітанняветеранам бути і в наступному році. А кращі цьогорічні виступи можна переглянути на нашій сторінці.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.