Про пробацію

5 лютого 2015 року було прийнято Закон України «Про пробацію», який введено у дію 27 серпня 2015 року.

✍ Пробація представляє собою систему виконання покарань без позбавлення волі, орієнтовану не лише на контроль та нагляд зазасудженими, а й на надання консультаційної допомоги у напрямі зміни умов життєдіяльності правопорушника.

✍ Головна мета пробації – безпека суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

✍ Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

✍ Пробація – цивілізований шлях роботи із правопорушниками, який довів свою ефективність в Європі з точки зору зорієнтованості на убезпечення суспільства та попередження вчинення повторних злочинів особами, які їх вже вчиняли.

✍ Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

✍ Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

✍ Пробація державі обходиться в 10-12 разів дешевше, ніж ув’язнення.

Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Сьогодні на обліку в Інгульському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області перебуває понад 130 осіб, щороку по обліку проходить в середньому до 300 осіб. Протягом 2019 року із заробітку засуджених до виправних робіт утримано і перераховано в дохід держави більш як 16,5 тис.грн.

За 2019 рік відділом було складено та направлено до суду 60 досудових доповідей.

У межах виконання наказу Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018 р. № 947/5/467/609/280 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» за 2019 рік установами виконання покарань до відділу надіслано 37 повідомлення-запити, із них щодо можливості проживання – 15, працевлаштування засуджених після звільнення – 11, для організації заходів соціального супроводу засудженим віком до 35 років – 11.

Запрошуємо для співпраці всіх охочих та не байдужих громадян, а також представників державних та не державних установ та організацій.

Інгульський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області

Начальник відділу

Іванко Віталій Георгійович, підполковник внутрішньої служби

 

Контактні дані:

Поштова адреса: вулиця 11 Поздовжня,45/2, м. Миколаїв, 54034.

Тел.:0512649647

електронна скринька: [email protected]

Графік роботи:

з понеділка по четвер: з 08:00 до 17:00

П’ятниця: з 08:00 до 15:45

Обід: з 12:00 до 12:45

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.