Інформація про роботу спостережної комісії при адміністрації Інгульського району за перше півріччя 2019 року

Інформація про роботу спостережної комісії при адміністрації Інгульського району за перше півріччя 2019 року

Спостережна комісія діє на підставі Положення про спостережні комісії, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 429 від 01.04.2004, Закону України “Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк”.

До складу спостережної комісії, під головуванням заступника голови адміністрації Ужви Антона, входять 7 членів спостережної комісії, з них 4 – представники громадськості.

Протягом першого півріччя 2019 року проведено 6 засідань спостережної комісії, в яких брали участь співробітники Інгульського відділу поліції, Інгульського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській області, члени громадського формування з охорони громадського порядку «Захист», співробітники управління соціального захисту населення та представники центру реінтеграції бездомних громадян. Проводилось навчання щодо вивчення Наказу Міністрерства юстиції України №272/5 від 29.01.2019 «Про затвердження Порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавлення волі та інших змін в законодавстві стосовно соціальної адаптації засуджених та осіб, звільнених з місць позбавлення (обмеження) волі.

До спостережної комісії протягом 6 місяців 2019 року за допомогою у соціальній адаптації особи, звільнені з місць позбавлення (обмеження) волі, не звертались.

До спостережної комісії станом на 01.07.2019 з установ виконання покарань надійшло 8 повідомлень про звільнення осіб з місць позбавлення волі, з них 3 повідомлення про умовно-дострокове звільнення. Станом на 01.07.2019 на обліку в спостережній комісії перебуває 7 осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, з якими члени спостережної комісії проводять виховну роботу.

Спостережною комісією налагоджена взаємодія з Інгульським районним відділом філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській області, Інгульським відділом поліції, відділом сприяння зайнятості в Інгульському районі Миколаївського міського центру зайнятості, управлінням соціальних виплат і компенсацій Інгульського району, Центром реінтеграції бездомних громадян, громадським формуванням з охорони громадського порядку «Захист» м. Миколаєва, районною ланкою організації Товариства Червоного Хреста, Миколаївським обласним громадським молодіжним рухом «Пенітенціарна ініціатива» та іншими.

Голова та секретар комісії постійно здійснюють прийом громадян, засуджених та звільнених з місць позбавлення (обмеження) волі.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.