Служба у справах дітей на варті збереження сім’ї

Дитині для повного і гармонійного розвиту її особистості необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння. І тому ніхто не замінить дитині любляче серце матері та батька…

Виявлення та облік дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також подальша робота з ними, є одним з головних напрямків діяльності служби у справах дітей адміністрації Інгульського району.

Головними формами профілактичної роботи з даними сім’ями є проведення обстежень умов життя дітей, профілактичні бесіди з батьками, надання їм консультацій, а у разі умисного невиконання батьками своїх обов’язків – притягнення їх до відповідальності, і, як крайні міри – відібрання дітей, або позбавлення батьків батьківських прав.

Так з початку року, спеціалістами служби було відвідано 321 адресу мешкання дітей даної категорії: обстежено умови їх проживання, про що були складені відповідні акти, з батьками дітей проведені профілактично-роз’яснювальні бесіди з питань виховання, утримання, лікування та обов’язкового навчання дітей, ознайомлено із законодавчими документами стосовно виконання ними батьківських обов’язків,  надано речову, юридичну та психологічну допомоги.

Після проведення кваліфікованої роботи спеціалістами служби у справах дітей, та надання таким батькам відповідної допомоги у багатьох сім’ях спостерігається динаміка подолання складних життєвих обставин. Батьки починають змінювати свій спосіб життя на краще, цікавляться долею своїх діточок.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.