Робота служби у справах дітей

Робота служби у справах дітей

В Інгульському районі виховується близько 200 дітей у сім’ях опікунів. Це дітки, яких потрібно було забрати від рідних батьків або їх родичі померли чи безвісно зникли. Тоді на допомогу приходять небайдужі люди, яки виявили бажання взяти на себе обов’язки, до речі, безоплатні, опікуна, піклувальника. А обов’язків чимало! Найголовніші – це любити дитину, поважати її гідність, створювати належні комфортні умови для проживання, виховання та всебічного розвитку. Також опікунам необхідно проходити двічі на рік медичний огляд з підопічним, виступати від його імені та в його інтересах в різних установах та організаціях для захисту прав і свобод, відстоювати майнові та житлові права дитини. Опікун оформлює виплату соціальної допомоги, яка складає 2 прожиткові мінімумуми для дітей відповідного віку та розпоряджається коштами на потреби дитини. Звичайно, щороку, усі опікуни звітують про свою діяльність перед службою у справах дітей, яка їх контролює.
Спеціалісти служби у справах дітей адміністрації Інгульського району намагаються приділити кожному максимум уваги, щоб допомогти. Так, нещодавно, до служби звернулася жінка, у якої виникли проблеми у взаємовідносинах з підопічною. Зневірившись, вона вже почала розглядати можливість зняття з себе обов’язків опікуна. В таких ситуаціях необхідно так кваліфіковано допомогти сім’ї, щоб не втратити шанс на збереження родини. Було проведено не одну бесіду з дитиною, опікуном. І це допомогло. Сім’я погодилася працювати з психологом в Миколаївському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відвідати лікарів для обстеження. Кропітка робота з сім’єю принесла свої плоди – дитина і опікун почули одне одного, порозумілися, проблеми в сім’ї було подолано.
Служба у справах дітей адміністрації Інгульського району стоїть на стражі охорони дитинства і бажає, щоб усі діти мали щасливе дитинство!
З питань захисту прав дітей, опіки, піклування можна звернутися за тел. 24-80-48, 24-71-43 або в каб. 12, 15 за адресою: пр. Богоявленський, 1.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.