Інформація щодо ГОЛОСУВАННЯ та організації підрахунку голосування за проекти Громадського бюджету у вересні 2021 року.

Інформація щодо ГОЛОСУВАННЯ  та організації підрахунку голосування  за проекти Громадського бюджету у вересні 2021 року.

 

 

  1. Голосування за проєкти для реалізації за рахунок коштів Громадського бюджету м. Миколаєва проводиться на офіційному сайті Громадського бюджету м.Миколаєва та у пунктах голосування, затверджених розпорядженням Миколаївського міського голови шляхом заповнення друкованої версії бланків для голосування. Бажаючий взяти участь у голосуванні може проголосувати:

– в адміністративній будівлі Миколаївської міської ради, за адресою вул.Адміральська, 20. Режим роботи: понеділок-четвер 09:00 –  17:00, п’ятниця 09:00 – 16:00, працює без перерви (відповідальні особи, які супроводжують  голосування: Криницька Тетяна Володимирівна, головний спеціаліст відділу соціально-економічного програмування управління економіки та інвестицій департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради, Колесніков Максим Олегович, головний спеціаліст відділу по роботі з інститутами громадянського суспільства управління молодіжної політики Миколаївської міської ради);

– в адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради.  Адреса пункту: пр. Богоявленський, 314, м.Миколаїв.    Режим роботи: понеділок – четвер  09:00 – 17:00;  п’ятниця 09:00 – 16:00; працює без перерви (відповідальні особи, які супроводжують голосування: Кліндух Анна Олександрівна, головний спеціаліст відділу організаційної роботи та юридичного забезпечення адміністрації  Корабельного району  Миколаївської міської ради, Опаріна Лариса Миколаївна, головний спеціаліст відділу комунального господарства та благоустрою управління комунального господарства, благоустрою та санітарного очищення адміністрації  Корабельного району Миколаївської міської ради),

– в адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради. Адреса пункту: пр. Богоявленський, 1, м.Миколаїв.    Режим роботи: понеділок – п’ятниця 09:00 – 16:00; працює без перерви (відповідальні особи, які супроводжують голосування: Коржова Олена Миколаївна, головний спеціаліст відділу комунального господарства та благоустрою адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради, Піщанська Сніжана Вікторівна, головний спеціаліст відділу організаційної роботи та юридичного забезпечення адміністрації Інгульського району миколаївської міської ради).

  1. Голосування проводиться протягом 14 днів з 08 вересня 2021 року по 21 вересня 2021 року включно.
  2. Особа, що має намір проголосувати у пункті для голосування,  надає особі, відповідальній за організацію проведення голосування, підтверджуючі офіційні документи, зазначені в бланках для голосування (паспорт громадянина України (ID-картка). У разі пред’явлення ID-картки необхідна наявність витягу з реєстру щодо місця проживання. Проєкти, серед тих, що отримали позитивну оцінку, шляхом голосування визначають мешканці міста віком від 14 років, які є громадянами України, мають паспорт громадянина України, з реєстрацією місця проживання у місті Миколаєві, у тому числі внутрішньо переміщені особи, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи з фактичним місцем проживання у м.Миколаєві. (п.1 розділу 6 Положення про Громадський бюджет м. Миколаєва (далі – Положення).

Відповідальна особа, яка супроводжує голосування, переглянувши документи засвідчує бланк для голосування своїм підписом (бланки для голосування додаються).

Заповнений бланк для голосування, не засвідчений підписом відповідальної особи, яка супроводжує голосування, вважається недійсним (п.2 розділу 6 Положення).

  1. У пунктах голосування можна отримати бланки для голосування (окремо за великі, малі та соціальні проєкти «соціальний проєктце проєкт, який спрямований на покращання умов життєдіяльності та соціальної адаптованості людей з обмеженими можливостями»), зразок яких затверджений Положенням (додатки 4, 5,6 ), а також перелік проєктів, що беруть участь у голосуванні. Для голосування мешканці міста мають право також скористатись бланками для голосування, що розміщуються на офіційному сайті Громадського бюджету м.Миколаєва, роздрукувавши їх на папері у форматі А4 (п.6 розділу 6 Положення).
  2. Кожен мешканець міста може проголосувати лише за 3 проекти – один великий, один малий та один соціальний (п.7 розділу 6 Положення).
  3. Відповідальна особа, яка супроводжує  голосування, при перевірці підтверджуючих офіційних документів особи, що має намір проголосувати, забезпечує введення інформації щодо даних голосуючого.
  4. Бланки для голосування та опечатані скриньки для голосування передаються відповідальній особі, яка супроводжує голосування, за відповідною відомістю під розпис.
  5. Відповідальна особа, яка супроводжує голосування, надає загальну інформацію щодо Громадського бюджету м. Миколаєва та надає інформацію щодо голосування за проєкти. При цьому їй забороняється здійснювати агітацію та переконувати проголосувати за окремо взяті проєкти.
  6. Громадськість міста має право організовувати контроль за ходом голосування у пунктах для голосування за проєкти Громадського бюджету м.Миколаєва у паперовому вигляді. Організатори голосування мають забезпечити можливість здійснення контролю за ходом голосування з боку громадськості. (п. 17 розділу 6 Положення);

Забороняється агітація за проєкти Громадського бюджету м.Миколаєва на пунктах для  голосування (п. 18 розділу 6 Положення).

  1. Після закінчення терміну голосування опечатані скриньки доставляються у приміщення виконавчого комітету Миколаївської міської ради Координаційній раді з питань Громадського бюджету м.Миколаєва.

Підсумки голосування встановлюються шляхом підрахунку кількості голосів, відданих за той чи інший проєкт. Підрахунок голосів в електронному та паперовому варіантах організовує та узагальнює Координаційна рада з питань Громадського бюджету (п.8 розділу 6 Положення).

  1. Переможцями голосування є проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою. Якщо в результаті голосування два або декілька проєктів отримали однакову кількість балів, пріоритетність проєктної пропозиції визначається жеребкуванням, яке проводить Координаційна рада за присутності авторів (п.9 розділу 6 Положення).
  2. Кількість проєктів – переможців обмежується обсягом бюджетних асигнувань, передбачених міською Програмою «Громадський бюджет м.Миколаєва» на 2021-2024 роки на 2022 рік для фінансування проєктів за рахунок коштів Громадського бюджету м.Миколаєва і сладає 21 млн.грн.

Співвідношення загального обсягу Громадського бюджету між категоріями проєктів відповідно до Положення про Громадський бюджет м.Миколаєва: великі – 60%, малі 30%, соціальні 10%.

  1. У разі нестачі коштів на реалізацію пропозиції чергового проєкту з переліку проєктів-переможців, кошти залишаються в міському бюджеті (п. 11 розділу 6 Положення)
  2. Підсумки голосування фіксуються в протоколі засідання Координаційної ради з питань Громадського бюджету, засвідчуються підписами усіх присутніх на засіданні членів Координаційної ради (п.12 розділу 6 Положення).
  3. Інформація про проєкти-переможці публікується на офіційному сайті Громадського бюджету м.Миколаєва (п.15 розділу 6 Положення).

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.