«ПАМ’ЯТАТИ КОЖНОГО…»

«ПАМ’ЯТАТИ КОЖНОГО…»
Червоні тюльпани зігрівають холодний граніт…Живі прийшли вклонитись пам’яті полеглих…Пам’яті воїнів, які у далекому 1944-му році віддали своє життя, визволяючи Миколаїв від нацистських загарбників. Біля скромного обеліску у селищі Горького – місцеві жителі, керівництво адміністрації Інгульського району; у почесній варті – військовослужбовці 299-ї бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта В. Нікіфорова.
Жителька селища Горького Катерина Богомолова вже багато років доглядає за пам’ятником. З власної ініціативи. Робить усе можливе, щоби утримувати його в належному стані. За потреби, оббиває владні пороги та звертається по допомогу до чиновників і благодійників. Її зусиллями та зусиллями небайдужих «горьківців» обеліск збережено для прийдешніх поколінь, як збережено і пам’ять про ті трагічні та, водночас, героїчні події.
«Воїни, подвиг яких ми сьогодні вшановуємо, не пошкодували найдорожчого – власного життя, задля визволення нашого міста. Тож чи можемо ми забути про це? Ні! Ніколи! Ми повинні берегти пам’ять про кожного з них. Для країни й народу, що знову переживають війну, збереження пам’яті про героїв, які віддали і сьогодні віддають за Батьківщину своє життя – святий обов’язок. Святий обов’язок кожного з нас. Пам’ятаймо!», – наголосила голова адміністрації Інгульського району Ганна Ременнікова.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.