ЕЙДЖИЗМ- насильство в адресу людей похилого віку

ЕЙДЖИЗМ- насильство в адресу людей похилого віку
За чотири місяці поточного року до відділу з гуманітарних питань та спорту адміністрації Інгульського району надійшло 59 повідомлень про факти вчинення домашнього насильства або насильства за ознакою статі відносно повнолітніх осіб.
В тому числі:
– насильство проти чоловіків – 7 осіб;
– насильство проти жінок – 52 особи.
Збільшилось кількість фактів насильства в адресу осіб поважного віку (60+). Найчастіше насильство психологічного характеру до бабусь застосовують онуки, що проживають з ними.
Насилля – це дія або бездіяльність, яка призводить до страждання, травм або болю, втрат, зниження якості життя. Досить часто насилля виникає як наслідок ейджизму – систематичної дискримінації людей через їхній вік. Слід наголосити, що люди похилого віку займають третє місце в світі☝ за кількістю випадків насилля, поступаючись жінкам та дітям.
Під час комісійних виходів за адресою проживання родини або телефонного спілкування, потерпілі особи відмовляються від звинувачень в адресу своїх кривдників – онуків або дорослих дітей мотивуючи тим, що вибачили їх і вірять, що подібне не повториться але статистика показує, що саме такі випадки найчастіше дають рецидиви.
❗Закликаємо громадян не мовчати, а повідомляти про факти домашнього насильства.
Телефонуйте на лінію 1️⃣0️⃣2️⃣ або на безкоштовну національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства 116-123.
З питання надання постраждалій особі консультативної психологічної та юридичної допомоги звертайтесь до уповноваженого відділу адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради ☎(0512) 24-62-42

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.