ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ ТА СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ!

Постановою Уряду від 19 лютого 2020 року № 109 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 року № 77» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/77-2017-%D0%BF), визначено напрями державної підтримки на 2020 рік, одним із яких є державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Механізм і напрями надання підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції визначено проектом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107», затвердження якого очікується найближчим часом.

Відповідно до проекту постанови, поточного року передбачається надання фінансової підтримки галузі за такими напрямами:

1) Дотація за наявні бджолосім’ї – надаватиметься на безповоротній основі юридичним особам, фізичним особам-підприємцям та фізичним особам, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей, у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю.

2) Відшкодування вартості закуплених племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів – надаватиметься юридичним особам та фізичним особам-підприємцям (далі – суб’єктам господарювання) незалежно від організаційно-правової форми та форми власності за закуплені ними вітчизняні або імпортовані племінні тварини, бджоли, сперму та ембріони у розмірі – до 50 % вартості, але не більше ніж:

за племінні телиці, нетелі, корови  – 31 500 грн за голову;

за племінні свинки та кнурці– 10 000 грн за голову;

за племінні вівцематки, барани, ярки – 11 000 грн за голову;

за сперму бугаїв/кнурів – 100 грн за дозу (не більше 3-х доз на голову ВРХ та  5 доз на голову свиней), сексована – 300 грн за дозу не більше 1-ї дози на голову;

бджоли – бджолопакети – 500 грн, бджоломатки – 100 грн;

за ембріони ВРХ  – 500 грн за одну штуку.

3) Відшкодування вартості тваринницьких об’єктів –  надаватиметься юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичним особам-підприємцям у тому числі сімейним фермерським господарствам, що провадять діяльність у галузі тваринництва у розмірі – до 30 % вартості (без урахування податку на додану вартість).

4) Компенсація вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів – надаватиметься тільки тим суб’єктам господарювання, які отримували таку компенсацію у 2018 – 2019 роках у розмірі 25 % обсягу залучених кредитних коштів на період кредитування до 5 років.

! Звертаємо увагу, що проектом Порядку надання державної підтримки галузі тваринництва на поточний рік не передбачено виплату спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби!

Інформацію щодо державної підтримки аграрної галузі пропонуємо відстежувати на сторінці департаменту офіційного вебсайту облдержадміністрації за посиланням: http://www.mk.gov.ua/ua/oda/pidrozidyly/apk/ та в рубриці «Державна підтримка» Інформаційно-аналітичного порталу АПК Мінекономіки за посиланням: https://agro.me.gov.ua/ua/pidtrimka

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.