Робота служби у справах дітей в напрямку запобігання насильства стосовно дітей

Робота служби у справах дітей в напрямку запобігання насильства стосовно дітей

Служба у справах дітей адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради  повідомляє про те, що батьки самостійно обирають форми та методи виховання своїх дітей, але виховні заходи не повинні принижувати їх людську гідність. Йдеться про фізичні покарання, які в чинному законодавстві визначено як фізичне насильство. Фізичні покарання порушують права дитини на особисту  недоторканність, захищати яку покликані норми сучасного чинного законодавства.

Так лише за один день, 12.05.2020 до служби у справах дітей надійшли повідомлення про вчинення домашнього насильства стосовно 7 дітей. Вся інформація відпрацьована  спеціалістами служби у справах дітей разом з представниками мобільної групи  реагування на факти  вчинення домашнього насильства Головного управління національної поліції в Миколаївській області,   Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділом з гуманітарних питань та спорту адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради.

З батьками дітей, які постраждали від домашнього насильства, спеціалістами служби була проведена відповідна  робота, складено акти рівня безпеки дітей. Батьки попереджені про відповідальність щодо насильства в сім’ї та ознайомлені з чинним законодавством в частині належного виконання батьківських обов’язків та Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Служба у справах дітей адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради в період карантину наполегливо просить батьків та осіб, що їх замінюють, бути  уважнішими до своїх дітей, цікавитися їх інтересами,  адже в них зараз теж нелегкий період в умовах ізоляції, зараз важливо, що б дитина почувала себе захищеною та потрібною.

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.