Комісійні виходи стосовно повідомлень про вчинення домашнього насильства

Комісійні виходи стосовно повідомлень про вчинення домашнього насильства

Станом на 15 квітня 2020 року до адміністрації Інгульського району надійшло 83 повідомлення про вчинення домашнього насильства серед повнолітніх осіб.

За адресами проживання родин відбулись комісійні виходи за участю представників відділу з гуманітарних питань та спорту адміністрації, служби у справах дітей (якщо свідками конфлікту були неповнолітні), психологів міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, поліцейських.

Співробітниками поліції складені протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно кривдників, а постраждалим особам запропонована безкоштовна допомога психолога та юриста.

Слід зазначити, що за період карантину кількість звернень із приводу домашнього насильства збільшилась на 20%. Збільшилась кількість фактів насильства в адресу людей похилого віку. Так, в 9 випадках з 83 постраждалими особами від домашнього насильства стали жінки віком від 70 років.

Звертаємо увагу, що знущання у сім’ї – це не внутрішній конфлікт, який пройде з часом, а кримінальна відповідальність, яка має каратись законом. У разі виявлення фактів домашнього насильства або насильства за ознакою статі просимо негайно звертатись до поліції за номером 102 або зателефонувати на національну «гарячу лінію» 116123 (з мобільного) та 0800500335 (зі стаціонарного).

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.