Інформація про вимоги з поводження під час зимового періоду

Адміністрація Інгульського району звертається до мешканців, підприємців, керівників підприємств, установ, організацій району з проханням під час складних погодних умов у зимовий період дотримуватися «Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві» (затверджених міською радою 19.04.2017 №12/21, зі змінами та доповненнями від 16.05.2013 №28/10). Особливу увагу просимо звернути на наступні пункти:
п.2.5 – Підприємства, установи, організації, незалежно від відомчої належності, громадяни, що мають будинки на правах приватної власності, юридичні і фізичні особи зобов’язані вчасно виконувати прибирання, очищення від снігу, наледі, забезпечувати посипання протиожеледними матеріалами прилеглих та закріплених за ними земельних ділянок, дотримуватися чистоти і підтримувати порядок на всій території міста, утримувати в чистоті і порядку багатоквартирні житлові будинки й інші об’єкти соціального призначення. Посадові особи та громадяни забезпечують належний стан вказаних територій незалежно від того, працюють чи не працюють підприємства, установи та підприємницькі об’єкти, а громадяни-власники будинків незалежно від проживання.
п. 3.11 – З метою забезпечення чистоти та порядку в місті, належного утримання зелених насаджень, розміщених на об’єктах благоустрою та рекреаційних зонах, забороняється створювати звалища сміття, брудного снігу і льоду, посипати кухонною сіллю сніг та лід на тротуарах.
п. 5.4. – У зимовий час власниками, балансоутримувачами повинно бути організовано своєчасне очищення покрівель від снігу, льоду і бурульок.
п. 5.5. – Очищення покрівель будинків на сторонах, що виходять на пішохідні зони, від утвореного льоду повинно здійснюватися негайно в міру його утворення з попередньою установкою огородження на небезпечних ділянках.
п. 5.6. – Очищення дахів будинків здійснюється в денний час доби. Перед скиданням снігу й льоду необхідно вжити попереджувальних заходів для забезпечення безпеки руху пішоходів.
п. 12.2.43. – Забороняється паркування транспортних засобів вздовж бордюрів під час ожеледиці, снігових заметів, що перешкоджає обробленню доріг.
Нагадуємо, що за невиконання зазначених вимог порушники несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства, Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Подбайте про себе та інших!

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.