Щодо запровадження надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі

Щодо запровадження надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі ” затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

З 1 жовтня 2019 року передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.
Пільги у безготівковій формі призначатимуть усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього АТ “Ощадбанк” вестиме персоніфікований облік пільговиків і коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після того, АТ “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

Протягом доби після здійснення перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг АТ “Ощадбанк” інформує пільговика шляхом надсилання смс-повідомлення про стан розрахунків за послуги.
Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг.

Пільги у готівковій формі призначатимуть на опалювальний (неопалювальний) період на підставі заяв, поданих в термін до 15 жовтня (15 травня) особисто до органів соціального захисту населення. Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення нараховані пільги у готівковій формі будуть проводити виплату на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх зі свого рахунку та самостійно оплатити витрати за спожиті житлово-комунальні послуги.
Пільговик, якому надається пільга у грошовій формі, зобов`язаний сплачувати щомісяця 100% вартість фактично спожитої послуги.

За отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги, пільговики звертаються до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій.

За отриманням інформації про спожиті послуги, нараховані суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) пільговики звертаються до управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика щодо перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг, пільговики звертаються до АТ “Ощадбанк”, Контакт-центр: 0800210800.
УСВК Центрального району, вул. Декабристів, 25, тел. 36-22-97
УСВК Заводського району, вул. Морехідна, 9/2, тел. 34-60-28
УСВК Інгульського району, вул.Миколаївська, 26/6, тел. 58-61-17
УСВК Корабельного району, вул. Новобудівна, 1/1, тел. 60-09-05

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.