Щодо запровадження надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі

Постановою Кабінету Міністрв України від 17.04.2019 № 373 затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 1 жовтня 2019 року.

Передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.
Пільги у безготівковій формі призначатимуть усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього Ощадбанк вестиме персоніфікований облік пільговиків і коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після того, АТ “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться, перш за все, про людей похилого віку, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його змінювати.

Пільги у готівковій формі призначатимуться на опалювальний (неопалювальний) період на підставі заяв, поданих в термін до 15 жовтня                 (15 травня) особисто до органів соціального захисту населення, які щомісяця до 27 числа подають до Мінсоцполітики заявки щодо потреби в коштах для виплати пільг у грошовій формі за поточний місяць. Мінсоцполітики після надходження заявок щодо потреби в коштах на виплату пільг готівкою протягом двох робочих днів перераховує відповідні кошти органам соціального захисту населення. Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення протягом двох робочих днів виплачують пільгу у грошовій готівковій формі на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх зі свого рахунку та самостійно оплатити витрати за спожиті житлово-комунальні послуги в межах норм.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення проводять підготовчу роботу – звірку та уточнення даних щодо номерів мобільних телефонів пільговиків, оскільки вони будуть пов’язані з подальшою виплатою коштів. Тому прохання до мешканців м. Миколаєва, які мають право на пільги, звернутися з паспортом та пільговим посвідченням до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій за місцем реєстрації.

Більш детальну інформацію можна отримати в районних управліннях соціальних виплат і компенсацій департаменту праці та соціального захисту населення  Миколаївської міської ради:

УСВК Центрального району, вул. Декабристів, 25,     тел. 47-79-05

УСВК  Заводського району, вул. Морехідна, 9/2,         тел. 34-60-28

УСВК  Інгульського району,  вул.Миколаївська, 26/6, тел. 58-61-17

УСВК  Корабельного району, вул. Новобудівна, 1/1,   тел. 60-09-05

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.