Своєчасно здійснюйте видалення карантинних рослин з внутрішніх та прилеглих територій!

Шановні мешканці приватної забудови, керівники підприємств, установ, організацій!

Своєчасно здійснюйте видалення карантинних рослин з внутрішніх та прилеглих територій. Амброзію необхідно видаляти з коренем та в рукавичках. Додатково повідомляємо, що згідно п. 12.2.42 «Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в місті Миколаєві» №28/10 від 16.05.13, за несвоєчасне видалення карантинних рослин на території району настає відповідальність.  За ст. 152 КУпАП за відповідне правопорушення стягується штраф.
Адміністрацією Інгульського району організовані та виконані роботи з видалення карантинних рослин (амброзії) соціальними працівниками вздовж вул. Китобоїв (біля ЗОШ №11). Також працівниками адміністрації регулярно проводяться роз’яснювальні бесіди з мешканцями приватної забудови щодо своєчасного та якісного прибирання прилеглих та впорядкованих територій, видалення трави, бур’янистої рослинності та амброзії з газонної частини.

Амброзія – карантинний бур’ян, який, окрім засмічення сільськогосподарських культур та суттєвого зниження їх урожайності, викликає алергічну реакцію у людини. Шкідливим є пилок рослини під час цвітіння. Найнебезпечніший період – з липня по серпень.

Симптоми алергії:

  • сльозоточивість;
  • почервоніння очей;
  • кашель, задуха;
  • головний біль;
  • підвищена температура.


       

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.